12 zdravuh namirnica za Vašeg psa

12 zdravuh namirnica za Vašeg psa
 1. Piletina – piletinu možete mešati uz povrće ili granule. Za ovakvu vrstu spremanja potrebno je skuvati piletinu. Piletinu ponekad možete poslužiti i sirovu. Pileće kosti se ne daju psima jer one pucaju na pola i mogu udaviti psa ili mu pocepati creva.
 2. Jogurt – je zdrav za pse ukoliko nije masan i ukoliko nema zaslađivače ili ukuse. Bogat je proteinom i kalcijumom. Poboljšava degestivno zdravlje Vašeg ljubimca.
 3. Kikiriki puter – ne sme da sadrži ksilotol koji je zamena za šećer jer može dovesti čak i do smrtnog ishoda. Takodje vodite računa da nema previše soli, jer so loše utiče na pse kao i na ljude. Kikiriki pufer je bogat zdravim mastima kao i proteinima, vitaminima B i E. Jedna od boljih namirnica koje možete dati svom psu.
 4. Šargarepe – su bogate vitaminom A i vlaknima. Nisko su kalorične i odlične su da se nude kao poslastica. Zvakanjem sirove šargarepe pas je vrlo dobri za njihove zube.
 5. Sitan sir – je lak za varenje. Možete ga dati kao poslasticu jer je nogat kalcijumom i proteinima i lak je za varenje.
 6. Boranija – može zameniti masni obrok. Bogata je vlaknima i ima nisku kalorijsku vrednost. Najčešće je preporučena od veterinara za psee koji su na dijeti.
 7. Bundeva – ima veliki izvor vitamina A. Sveža bundeva je dobra za pse sa osetljivim stomakom.
 8. Jaja – možete davati i sirova i kuvana. Sirova se mogu davati sa ljuskom jer su bogata biotinima, proteinima i riboflafinima. Kuvana jaja se spremaju bez dodatka soli i bibera.
 9. Jabuke – iseći na kriške i davati psu kao poslasticu. Bogati su vitaminom A i C. Mogu se davati bez i sa ljuskom, treba izbegavati košpice.
 10. Losos – meso lososa je bogato masnim kiselinama omega 3. Možete davati kuvano meso ili kapsule. Mogato je vitaminima. Nikako ne davati sirovo.
 11. Slatki krompir – je lak za varenje, takodje je bogat vitaminom A i sličan je bundevi.
 12. Ovsena kaša – može se naći u dosta hrana za pse. Sadrži vitamine i minerale i odličan je izvor vlakana.

Dodajte Komentar