Najčešća pitanja i odgovori

1. Kada bi Vaš ljubimac po prvi put trebao posetiti naš salon?

Najbolje vreme za prvi tretman Vašeg psa je u razdoblju između 3 – 6 meseci. Veoma je bitno da se štene navikne na razne zvukove, mirise i alate, kao i da se socijalizuje sa psima i ljudima u salonu.

2. Šta poneti na prvi tretman?

Kada dolazite na prvi zakazan tretman najbitnije je da poneste poverenje. Pobrinite se da je Vaš pas pri ulasku u salon vezan na povodnik i da je obavio nuždu. Bitno je da nas obavestite o bilo kakvom oboljenju kože poput alergija i ekcema da uz savet veterinara u tom slučaju doneste odgovarajući šampon.

3. Koliko vremenski dugo traje jedan tretman?

Koliko vremenski traje jedan tretman teško je precizno reći. Mnogo faktora utiče na vreme koje vaš pas provede u salonu. Veličina, tip dlake, vrsta tretmana, temparament psa, stanje frizure itd. O tačnijoj proceni vremena se dogovaramo sa mušterijama na licu mesta.

4. Šta je sve uključeno u jedan tretman?

Salon Grooming Line ima više vrsta tretmana koji su prilagođeni određenoj rasi psa. Radi se tretman koji odgovara Vašem psu i šta sve obuhvata možete pročitati na stranici usluge.

5. Da li možete ostati uz Vašeg psa za vreme tretmana?

Psi u svojim vlasnicima vide zaštitu i ne dozvoljavaju grumeru da uspostavi vezu i poverenje sa njim, što je pola puta do uspešno završenog tretmana. Vaš ljubimac, kao i grumer moraju biti potpuno skoncetrisani jedno na drugo gde bi Vaše prisustvo samo remetilo taj proces. Naš savet je da ne budete prisutni u toku tretmana.
Hvala na ukazanom poverenju!

6. Kada se dlaka umrsi, da li mora da se ošiša?

Kod pasa kojima je dlaka umršena koža koja se nalazi ispod čvorova je zategnuta i ne može da diše, samim tim se stvaraju idealni uslovi za bakterije i gljivice. Takođe, treba napomenuti da na mestima gde imamo zamršene čvorove, zategnutu i izritiranu kožu, naš ljubimac trpi određenu dozu bolova. Naše rešenje  je raščetkavanje čvorova uz određenu kozmetiku i tehnike, kao i davanje saveta vlasniku kako da najbolje održava dlaku svog ljubimca.

7. Kako sprečiti nastanak čvorova?

Redovno četkanje odeđenim alatom između dva tretmana u našem salonu je rešenje za sprečavanje nastanka čvorova. Ukoliko niste sigurni da to dobro radite mi svo tu da Vam pomognemo, posavetujemo i demonstriramo odgovarajuću tehniku.

8. Koliko često dovoditi psa na uređivanje?

Koliko često dovoditi psa u naš salon zavisi od Vašeg izbora frizure, rase psa i kućnog održavanja. Neki minimum bi bio 2x mesečno, kod kratkodlakih, kao i kod dugodlakih, jer higijena ušiju, sanitarnog dela, niktiju i kože mora biti redovna. Za tačne informacije za Vašeg psa preporučujemo konsultacije na licu mesta.

9. Koliko često se seku nokti?

Nokti kod pasa rastu različitim intezitetom. Psi koji žive u kućnom dvorištu svoje nokte tupe o beton pa je dovoljno jednom mesečno skratiti, a dva puta mesečno psima koji žive u stanu ili kući.

10. Šta ako Vaš pas ima buve?

Ukoliko Vaš pas ima buve, primenićemo tretman protiv buva koji se dodatno naplaćuje, dačemo Vam savete i upustva kako da redovno zaštitite svog ljubimca i kako da očistite mesto u kom boravi kako bi sprečili nastanak istog problema. Bitno je da grumeru naglasite stanje pre dolaska u salon, odnosno pri zakazivanju tretmana.

11. Koji vremenski period pre i posle tretmana protiv parazita ne smete kvasiti psa?

Pas se ne sme kvasiti 48h pre i posle tretmana protiv parazita, u suprotnom ćete smanjiti dejstvo određenog proizvoda.