5 rasa najboljih sportista

5 rasa najboljih sportista

Australijski ovčar – se našao na prvom mestu ove liste. Ovaj pas ne gajen da vodi stado i da životinje vodi u određenom smeru. On može da pređe kilometre trčkarajući, stvoren je za to da ima svoj zadatak. Jako je inteligentan, aktivan i pre svega veran. Takođe je društven, voli druženje sa drugim psima kao i sa ljudima i uvek je spreman da ide napolje.

Nemački kratkodlaki ptičar – vrsni altleta, jedan od omiljenih pasa u našoj zemlji. Jako inteligentan, brzo nauči sve što mu pokažete. Odgojen je da par sati dnevno provede u lovu. Njihov zadatak je da uhvate ptice koje lovci ustrele, na kopnu kao i u vodi. Ukoliko ovu rasu kupite kao kućnog ljubimca potrebno mu je istrčavanje i plivanje jer oni to obožavaju. Druželjubivi su i pratiće Vas u svim sportskim aktivnostima.

Border koli – pametan pas i veliki sportista, izvršiće svaki zadatak koji mu pas dodeli. Takodje je dobar u vežbama poslušnosti. Oni vole da provode vreme napolju, da trče, igraju se sa drugim psima i npr hvataju frizbi. Druželjubiv je ali ukoliko ga gajite kao kućnog ljubimca morate mu dati neki zadatak, mora dnevno imati dosta fizičke aktivnosti kako bi bio srećan.

Džek rasel terijer – poznat je kao aktivan pas sa dosta energine u sebi, obožava igre bacanja loptice i frizbija. Inteligentan pas koji brzo uči trikove. Pratiće Vas u svim fizičkim aktivnostima kao što je džogiranje, šetnje, planinarenje i uživaće u mirisima prirode oko sebe i biće srećan što može da zadovolji svoje pririodne potrebe radoznalosti. Oni su psi koji su spremni na svaku avanturu.

Vajmarski ptičar – pored svoje predivne dlake, on očarava i snagom i izdržljivošću. Ovaj pas je navikao da vredno radi. Poreklom je i Nemačke, izuzetno inteligentan i spreman da vlasnika prati u svim aktivnostima. Druželjubiv je i obožava druženje sa svojim drugarima. Oni odišu elegancijom, tako da će Vam ljudi u šetnji zavideti na tako gracioznom i staloženom psu.

Dodajte Komentar