Psi koji Vole decu !

Psi koji Vole decu !

Pas je velika obaveza i velika ljubav. No iako je prelep osećaj imati pored sebe vernog prijatelja koji vam pruža bezuslovnu ljubav odgoj životinje prepun je prepreka koje treba savladati. S obzirom na to da svaka rasa pasa ima različiti karakter, važno je odabrati onu koja vam najviše odgovara, posebno ako nikada pre niste imali psa. Donosimo 10 rasa kao stvorenih za novopečene vlasnike…

Zlatni retriver

Ova rasa poznata je po velikoj ljubavi i beskrajnom strpljenju. Osim što su blagi i srdačni retriveri obožavaju igru i vrlo su zabavni. S druge strane, kada želite svoj mir ovi psi će se vrlo lako prilagoditi vašim potrebama. Obožavaju ljude i vrlo su pažljivi prema deci.

Pudla

Jedni od najpopularnijih rasa pasa na svetu. Postoje četiri veličine, a karakteriše je kratka, kovrdžava dlaka. Pudle su vrlo inteligentne, društvene, aktivne, i znatiželjn te će svom vlasniku biti savršeno društvo i odani prijatelj. Pudle uče vrlo brzo pa su privržene i odane. Imaju hipoalergenu dlaku bez mirisa koja ne opada i lako se održava.

Labrador retriver

Baš poput zlatnog retrivera labrador je jedna od najstabilnijih rasa čiji talent i privrženost se koriste i u brojnim terapijama s decom i odraslima s posebnim potrebama. Labradori obožavaju ljude i vole da budu u njihovom društvu. Odani su i veseli, ali treba imati na umu kako je reč o lovačkom psu koji treba da ide u školu kako bi naučio pravilno da se ponaša.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa 

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica ova rasa ima neverovatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole da se maze i obožavaju ljudski dodir, a vole igru u prirodi uz ovog veselog lepotana dobro ćete se zabaviti.

Škotski terijer

Zdepasti psi kratkih nogu vrlo simpatični. Odlika ovog malog-velikog psa svakako se krije u karakteru. Neverovatno stabilna i nezahtevna rasa koja uživa u ljudskom društvu. Strpljivi su s decom i drugim psima te im nisu potrebne duge šetnje. Vole igru i vrlo su veseli, a učenje im je prava uživancija.

Bišon

Još jedan minijaturni pas vrlo stabilnog karaktera. Bišon nije lajavac, vrlo je inteligentan i privržen pa voli društvo, igru i maženje.

Dlaka ove kovrdžave loptice ne otpada što ga čini pravim psom za stan i ljude osetljive na dlake. Kupa se retko jer nema pseći miris čak ni kada je mokar. Ova rasa vrlo je inteligentna i lako uči pa je samim time vrlo dobra za ljude koji još nisu imali psa za ljubimca.

Bostonski terijer

Reč je o minijaturnoj verziji boksera koja, baš kao i njihovi rođaci, ima prdivan karakter. Ovaj simpatičan pas voli pažnju i biće vaš veran pratlac i prijatelj. Obožavaju da se igraju i pravi su veseljaci. Iako su manjeg rasta imaju veliko srce koje će pokloniti svojoj novoj porodici i prijateljima.

Ši cu

Nezahtevna i prilagodljiva rasa. No ono što mu svakodnevno treba je ljudsko društvo, ljubav i pažnja. Ova druželjubiva rasa pasa dobro se slaže i sa strancima, decom i drugim psima. Malen stas čini ga pogodnim gradskim psom, a stabilan karakter kao i nežna i blaga narav savršenim ljubimcem za sve genercije. Ima vrlo dugu dlaku koja zahteva i svakodnevnu negu.

Mops

Ovaj simpatičan psić voli pažnju i biće vaš veran pratilac. Obožavaju da se igraju i pravi su veseljaci, a u stanu su vrlo mirni. Vole sve ljude i uživaju u dečjoj pažnji. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Iako su ovi psi vrlo staloženi, reč je o rasi koja je poprilično glasna, ali nije reč o lavežu već o hrkanju.

Maltezer

Bele loptice, duge dlake koja ne otpada savršen su odabir za stan. No maltezeri su mnogo više od psa za krilo. Ovi veseljaci prepuni su pozitivne energije koju rado prenose na svoje vlasnike. Vole da budu u centru pažnje, uvek su spremni za igru i vrlo brzo uče trikove. Strpljivi su i odani, ali i svojeglavi.

Dodajte Komentar